Vegansk Fetaost
5 dl naturella cashewnötter (blötlagda i 8 timmar)
2-3 Helhetshälsa Probioplexkapslar (innehållet)
ca 1-2 dl ljummet-varmt vatten (ca 40 grader)
Citron
Havssalt
Skölj de blötlagda cashewnötterna och mixa med det 40-gradiga vattnet och Probioplexpulvret till en slät, tjock massa. Tillsätt eventuellt mer vatten.
Häll i en skål och täck med plastfolie. Låt stå på en varm plats. När massan är bubblig så är jäsningen igång! Smaka av efter 24 h, är den inte syrlig, låt stå några timmar till.
När du känner att massan har fått syra, blanda i havssalt och några droppar citron. Klicka ut klickar på en plåt och baka i 15 minuter, eller tills osten har fått lite färg.
Recept: Lina och Sanna El Kott Helander, elkotts.blogg.se