Mellanmålsmuffins
Ladda ner bild»

Mellanmålsmuffins

Ingredienser (10 muffins)

3 stora mogna bananer

1/2 dl smält kokosolja

1/2 dl honung

2 ägg eller äggersättning

1 dl mjölk (jag använde havremjölk med chaismak)

1 dl Helhetshälsa Havreprotein

2 dl havregryn

3 dl havremjöl

1 tsk Helhetshälsa Psylliumfröskal

1/2 tsk salt

1/2 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

1 msk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa banan, kokosolja, honung, ägg och mjölk till en smet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig och rör ner i den blöta smeten. Blanda allt väl och klicka sedan ut smeten i muffinsformar på en plåt och garnerna med t.ex. frön och lite kokos. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk!

Så – nu har du veckans mellanmål redo!


Recept: Emma Barremyr, PTbyEmma