Frozen yoghurt
Ladda ner bild»

Frozen Yoghurt av hemmagjord Kokosyoghurt

Börja med att göra Kokosyoghurt,

4 dl extra krämig kokosmjölk

1 kapsel Helhetshälsa Probioplex

 

Häll kokosmjölken i en skål. Öppna Probioplex-kapseln och strö över kokosmjölken. Rör sedan om ordentligt med en plast- eller träslev (mjölksyrabakterier gillar inte metall). Låt stå på ett varmt ställe övertäckt med en kökshandduk i 24 – 36 timmar. Du vet att den är klar när den smakar syrligt som yoghurt. Vill du snabba på processen så kan du istället sätta skålen i ugnen på 50 grader med ugnsluckan på glänt. Det förkortar processen och brukar bli klar efter 6 – 7 timmar. Så fort du ställer in den i kylen så avstannar processen.

 

Detta behöver du till din Frozen yoghurt, 4 pers

4 dl kokosyoghurt

2 msk kallpressad kokosolja

1 banan

1 dl frusna bär

3 msk flytande honung eller kokossocker

 

Lägg kokosyoghurten, kokosoljan, bananen, de frusna bären och honung/kokossocker i en mixer och blanda tills du fått en jämn smet.

Lägg yoghurtblandningen i en form och frys i minst 1-2 timmar. Ta ut, låt frosta av i minst 10 minuter innan du äter din frozen yoghurt. Skulle du nu ha en glassmaskin så kan du självklart använda den istället.

Toppa din frozen yoghurt med hackade nötter, gojibär, kakaonibs eller någon annan topping som dina smaklökar föredrar.

 

Recept: Mikaela Bjerring , passionförhälsa.se