Grönkålsstrudel vegan
Ladda ner bild»

Grönkålsstrudel - en stor rulle
Kan göras glutenfri och vegansk
 

En rejäl klick smör eller olivolja

3 pressade vitlöksklyftor

Stort knippe grönkål grovt hackad (ta gärna bort den hårda stjälken i varje blad)

1,5 dl rostade solrosfrön

Salt

Svart peppar

Ev lite curry

1 pkt smördeg, tinad. (glutenfri vegansk finns att köpa) 

  • Fräs grönkålen och vitlöken i olivolja eller smör på svag värme i ca 5 minuter, tills vätskan ur grönkålen kokat bort.
  • Tillsätt frön, salt och peppar (ev curry). Blanda ihop.
  • Kavla ut smördegen till en stor platta ca 35x35 cm.
  • Lägg på grönkålen som en sträng i mitten lägg över sidorna så det blir en stor rulle lägg den med skarven nedåt på en plåt försedd med bakplåtspapper. Pensla eventuellt med havregrädde.
  • Grädda på 225 grader ca 20 min eller tills den får fin färg. Servera i skivor.

Sabina Mansfield, Helhetshälsa