Chokladproteinkaka
Ladda ner bild»

Chokladproteinkaka 

0,5 dl russin
0,5 dl gojibär
1 dl Helhetshälsa Havreprotein
1 dl havregryn
1 paket (ca 380gr) svarta bönor
2 mogna bananer
1 ägg
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
(1-2 tsk björksocker om du vill att den ska bli sötare)
Choklad att smälta på chokladkakan samt en näve valfria frysta bär.

Blötlägg gojibär och russin under tiden du plockar fram och grejar med resten av ingredienserna.
Mixa bananer, ägg, svarta bönor, bakpulver och kakao till en smet.
Skicka i de blötlagda russinen och gojibären (men häll undan vattnet de legat i)
Häll till sist i havregrynen och havreproteinet, men var beredd på att smeten snabbt kan bli trögflytande och svår att köra i mixer.

Skicka in smeten i en form som du göttat till med kokosfett.

Grädda i 150° i ca 15-20 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt några chokladbitar smälta på toppen. Sen skickar du in den i kylen och låter chokladen stelna.

Plocka fram den och käka upp den!

 

Recept: Andreas Tjärnberg, Superkroppen