Kanelbullar vegan-sockerfria-glutenfria
Ladda ner bild»

Veganska, socker- och glutenfria Kanelbullar

ca 15 små kanelbullar/gifflar

 

200° ca 10 min

Degvätska

2 3/4 dl vegetabilisk mjölk

2 msk Helhetshälsa Psylliumfröskal

4 msk olja/kokosolja

2 msk Fibersirap*

1/2 dl riven zucchini

 

Torra ingredienserna

2,5 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1/2 tsk vaniljpulver

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver


Fyllning

ca 1/2 msk sötströ eller 3 msk äppelmos

kanel


Pensling

1 msk smält kokosolja

1 tsk Fibersirap

 

Lägg alla ingredienserna till degvätskan i en kastrull och vispa tills det är fingervarmt, den kommer att tjockna. Ställ åt sidan.

Blanda de torra ingredienserna, tillsätt degvätskan som nu har tjocknat ännu lite till. Blanda ihop de båda med slev och knåda sedan med händerna till en någorlunda smidig deg. Låt degen vila i 1 timme.

Knåda degen lite till på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en rektangulär platta. Strö över sötströ eller bred på äppelmos, avsluta med kanel. Rulla ihop rektangeln och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pensla med kokosolja ihoprörd med fibersirap. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de fått färg i kanterna.

Smakar godast varma.

 

* Fibersirapen ger mjuk textur till degen och sötma. Fibersirap har sitt ursprung i fibersorten IMO.