Semla
Ladda ner bild»

Semla

Till 4 semlor -ägg, -mjölk, -socker och glutenfria

Bullar:

2,5 dl mandelmjöl
2 tsk Helhetshälsa EKO Psylliumfröskal
1 dl kokosmjölk
1 msk kokosolja
12 - 20 Steviadroppar vanilj
Kardemumma efter smak
En nypa salt

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner kokosmjölk, steviadroppar och sist den något avsvalnade smälta kokosoljan. Rulla till 4 bollar, lägg på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 180° i ca 20 min.

Mandelmassa: 
2 dl mandelmjöl
1 bittermandel
Sötning efter smak
0,5 dl växtmjölk
Hacka och mortla bittermandeln till mjöl, rör ihop med mandelmjöl och sötning. Häll i växtmjölken och blanda.

Grädde: 
Använd en färdig växtbaserad grädde, eller vispa det tjocka lagret av kokosmjölk med vaniljpulver och ev. sötning.

När semmelbullarna svalnat skär av ett litet lock. Tryck ner innanmätet i bullen lite så du kan fylla den med mandelmassa och lägga på grädde, lägg tillbaka locket. Klart!