Supergreens Raw Key Lime paj
Botten:
2½ dl cashewnötter
2½ dl mandlar
1 dl eko kokosflingor
10 st dadlar
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
Fyllning:
3 avokado
1 eko banan
1 dl färskpressad limejuice samt skalet från limen
½ dl flytande honung
½ dl kokosgrädde (det tjockaste ur en burk kokosmjölk)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk Helhetshälsa Supergreens
1 dl kokosolja, smält i vattenbad
Blötlägg nötterna minst fyra timmar, häll av och mixa dem tillsammans med de urkärnade dadlarna och kokosen. Smaksätt med kanel och vaniljpulver. Tryck ut i botten av en springform (beklädd med bakplåtspapper i botten och plastfolie på kanterna). Ställ kallt medan du gör fyllningen.
Mixa alla ingredienserna till fyllningen, förutom kokosolja, till en slät smet. Smält kokosoljan och blanda i. Bred ut över botten och ställ i frysen ca 1 timme eller tills tårtan stelnat helt.
När pajen serveras, ta ut ca 30 min innan och toppa den med skivade jordgubbar, en limeskiva eller annat du kan komma på!
Recept: Linda Bryme, www.härligavardag.se