Mellanmålsmuffins
Ingredienser (10 muffins)
3 stora mogna bananer
1/2 dl smält kokosolja
1/2 dl honung
2 ägg eller äggersättning
1 dl mjölk (jag använde havremjölk med chaismak)
1 dl Helhetshälsa Havreprotein
2 dl havregryn
3 dl havremjöl
1 tsk Helhetshälsa Psylliumfröskal
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa banan, kokosolja, honung, ägg och mjölk till en smet. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig och rör ner i den blöta smeten. Blanda allt väl och klicka sedan ut smeten i muffinsformar på en plåt och garnerna med t.ex. frön och lite kokos. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna under bakduk!
Så – nu har du veckans mellanmål redo!
Recept: Emma Barremyr, PTbyEmma