Glutenfria havrescones med äpple och strandnypon
2 scones
2 dl havremjöl (ca 2,5 dl havregryn malda till ett fint mjöl)
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk Helhetshälsa Psylliumfröskal
2 tsk Helhetshälsa Nyponpulver*
1 nypa salt
2 msk kokosolja
1,75-2 dl havregurth/dryck
½ äpple, rivet
Blanda samman de torra ingredienserna.
Tillsätt kokosolja och äpple.
Blanda väl och tillsätt sedan vätskan. Degen skall vara ganska kladdig.
Låt vila 10-15 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Forma till små bröd och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, till dess att bröden fått fin färg.
*Helhetshälsa Nyponpulver görs av Strandnypon. Nu i påse, bättre för miljön.
Recept: Ellinor Engström, @zamaster