Glutenfria pannkakor
Ladda ner bild»

Glutenfria pannkakor med havre, äpple och psylliumfröskal

Till ca 10 pannkakor

2 dl glutenfria havregryn
1.5 msk Helhetshälsa eko Psylliumfröskal
3 ägg
1 rivet äpple
6 dl mjölk eller annan växtbaserad dryck
ett par nypor salt
2 tsk Helhetshälsa eko Nyponpulver*
1 msk smält kokosfett till smeten + fett att steka i

 

Mixa 2 dl glutenfria havregryn. Häll ner 1.5 msk psylliumfröskal, 3 ägg, 1 rivet äpple, 6 dl mjölk (går ju lika bra med växtbaserad dryck!), ett par nypor salt, lite gojibärsextrakt och ca 2 tsk strandnyponpulver. Mixa vidare en stund. Rör ner någon matsked smält kokosfett. Stek.

 

*Strandnypon innehåller hög halt galaktolipider vilket särskiljer dem från andra sorters nypon

 

Recept: Hanna Fornhem www.hanna.fornhem.se