Grönkålsstrudel - en stor rulle
Kan göras glutenfri och vegansk
En rejäl klick smör eller olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
Stort knippe grönkål grovt hackad (ta gärna bort den hårda stjälken i varje blad)
1,5 dl rostade solrosfrön
Salt
Svart peppar
Ev lite curry
1 pkt smördeg, tinad. (glutenfri vegansk finns att köpa)
- Fräs grönkålen och vitlöken i olivolja eller smör på svag värme i ca 5 minuter, tills vätskan ur grönkålen kokat bort.
- Tillsätt frön, salt och peppar (ev curry). Blanda ihop.
- Kavla ut smördegen till en stor platta ca 35x35 cm.
- Lägg på grönkålen som en sträng i mitten lägg över sidorna så det blir en stor rulle lägg den med skarven nedåt på en plåt försedd med bakplåtspapper. Pensla eventuellt med havregrädde.
- Grädda på 225 grader ca 20 min eller tills den får fin färg. Servera i skivor.
Sabina Mansfield, Helhetshälsa