Rawnola kakor
Botten:
2 dl havregryn
1/2 dl Helhetshälsa Havreprotein
60 g färska dadlar
1,5 msk kakao
1,5 msk carob (eller dubbla mängden kakao)
lite vatten
Fyllning:
85 g dadlar
1 dl havregryn
1/2 dl havremjölk
1/2 dl jordnötsmjöl eller 1/2 dl jordnötssmör
1 mogen banan
Mixa havregryn, havreprotein, dadlar, carob, kakao och lite vatten i en matberedare (mixer eller blender går säkert lika bra) till en bra konsistens. Degen ska gå och forma och sitta ihop bra. Ta fram några formar (vi använde silikonformar) och en ugnsfast form klädd med plastfolie och platta ut lite deg i botten.
Gör fyllningen genom att mixa dadlar med havregryn, havremjölk, jordnötsmjöl/smör och banan. Smaka av!
Bred på ett lagar av fyllningen på degen i de olika formarna.
Frys in i några timmar, ta ut från frysen och njut!
Recept: Johanna och Ida Lönnstedt, @plantifulsisters