Ostkaka vegansk
Ladda ner bild»

Vegansk Ostkaka

8 bitar, form med 16 cm i diameter
 

3 msk teffgryn alternativt polenta

1,5 dl vatten

1 msk kokosolja

2 dl kokosmjölk creamy

1 msk Fibersirap (går att utesluta eller använda annan sötning)

1 tsk salt

1 dl mandelmjöl

1/2 msk Helhetshälsa Psylliumfröskal

1 riven bittermandel

1/2 dl hackad, rostad sötmandel

100 g smulad tofu


Värm ugnen till 250°

Koka upp gryn med vatten och kokosolja och låt sjuda i 10 min. Blanda i kokosmjölk, fibersirap och salt, låt sjuda 20 min.

Blanda i en skål alla de torra ingredienserna. 

Blanda ner tofun i den färdiga gryngröten och blanda sist i mjölblandningen. Häll över blandningen i en smord form.

Sätt in kakan i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 175° och grädda i ca 40 min.