Vegansk Ostkaka
8 bitar, form med 16 cm i diameter
3 msk teffgryn alternativt polenta
1,5 dl vatten
1 msk kokosolja
2 dl kokosmjölk creamy
1 msk Fibersirap (går att utesluta eller använda annan sötning)
1 tsk salt
1 dl mandelmjöl
1/2 msk Helhetshälsa Psylliumfröskal
1 riven bittermandel
1/2 dl hackad, rostad sötmandel
100 g smulad tofu
Värm ugnen till 250°
Koka upp gryn med vatten och kokosolja och låt sjuda i 10 min. Blanda i kokosmjölk, fibersirap och salt, låt sjuda 20 min.
Blanda i en skål alla de torra ingredienserna.
Blanda ner tofun i den färdiga gryngröten och blanda sist i mjölblandningen. Häll över blandningen i en smord form.
Sätt in kakan i mitten av ugnen, sänk temperaturen till 175° och grädda i ca 40 min.