Veganska, socker- och glutenfria Kanelbullar
ca 15 små kanelbullar/gifflar
200° ca 10 min
Degvätska
2 3/4 dl vegetabilisk mjölk
2 msk Helhetshälsa Psylliumfröskal
4 msk olja/kokosolja
2 msk Fibersirap*
1/2 dl riven zucchini
Torra ingredienserna
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
Fyllning
ca 1/2 msk sötströ eller 3 msk äppelmos
kanel
Pensling
1 msk smält kokosolja
1 tsk Fibersirap
Lägg alla ingredienserna till degvätskan i en kastrull och vispa tills det är fingervarmt, den kommer att tjockna. Ställ åt sidan.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt degvätskan som nu har tjocknat ännu lite till. Blanda ihop de båda med slev och knåda sedan med händerna till en någorlunda smidig deg. Låt degen vila i 1 timme.
Knåda degen lite till på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en rektangulär platta. Strö över sötströ eller bred på äppelmos, avsluta med kanel. Rulla ihop rektangeln och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt, pensla med kokosolja ihoprörd med fibersirap. Sätt in i mitten av ugnen ca 10 min eller tills de fått färg i kanterna.
Smakar godast varma.
* Fibersirapen ger mjuk textur till degen och sötma. Fibersirap har sitt ursprung i fibersorten IMO.