Choklad- pumpapaj
Pajbotten:
3 msk smält kokosolja
3 msk Fibersirap (+ ev 10 steviadroppar om man vill ha sötare)
7 msk pumpapuré (ugnsbaka pumpabitar tills de är mjuka och mixa)
1/2 msk vaniljpulver
1/2 krm salt
1/2 tsk kanel
1 dl kokosmjöl
1 msk Helhetshälsa Psylliumfröskal
Fyllning:
2 3/4 dl rumstempererad pumpapuré
2 1/4 dl smält avsvalnad kokosolja
1 dl kakaopulver
6 msk Fibersirap (+ ev 10 steviadroppar om man vill ha sötare)
2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
Glasyr:
2-3 msk veg. mjölk
1,5 msk smält kokosolja
2 msk smält kokossmör (Coconut butter)
1/2 msk Fibersirap
Ev 1 msk kakaopulver och kakaonibs
1. Värm ugnen till 175°, smörj en pajform och ställ åt sidan.
Blanda kokosmjöl, kryddor och psylliumfröskal i en skål. Mixa i en annan de övriga ingredienserna till botten, blanda sedan i kokosmjölsblandningen i mixen. Knåda ut degen i pajformen och nagga den med en gaffel så den inte reser sig i ugnen. Grädda ca 20 min i mitten av ugnen. ta ut och låt svalna helt.
2. Mixa alla ingredienser till fyllningen. Häll ut fyllningen ovanpå den avsvalnade pajbottnen och bre ut.
3. Rör ihop ingredienserna till frostingen, börja med 2 msk mjölk. Du ska få en rinnig men inte för tunn blandning, så späd eventuellt med den andra msk mjölk om den blir för tjock. Spritsa eller bred ut frostingen på chokladfyllningen i valfritt mönster. Pudra eventuellt med kakaopulver och sätt kakaonibs på toppen.
4. Frys tårtan i 2-3 timmar innan det är dax för servering.