Chokladkaka
Ladda ner bild»

Raw Chokladkaka

Botten:
2 dl solrosfrön
10 dadlar
vaniljpulver 

Mixa ingredienserna och tryck ut botten i en 20 cm rund form.

Ingredienser fyllning: 
3 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
3 dl vatten
4 msk rå kakao
1/4 tsk himalayasalt
1 dl mandelsmör
2 dl kokosolja
2 msk Helhetshälsa Solroslecitin
1 dl honung/agave

Börja med att blötlägga cashewnötter i minst tre timmar tillsammans med solrosfrön. Skölj sedan av noga och mixa tillsammans med tre deciliter vatten tills det blir en jämn smet (eller så jämn det går i alla fall). Smält kokosoljan över vattenbad och ställ åt sidan. Mixa ner kakao, salt, mandelsmör och honung/agave i nötsmeten tills det blandat sig ordentligt, häll sedan ner kokosolja och solroslecitin under tiden mixern går. Häll upp i en form och ställ in i frysen. 

 

Glasyr:
2 msk honung/agave
2 msk kokosolja
2 msk rå kakao

När kakam stelnat ta ut den och bred på glasyrblandningen, Ställ in i frysen en stund till så att glasyren stelnar.

 

Recept: Annika Dahlgren, liveitloveit