Pumpafröbröd
2 limpor
50 gram / 1 paket jäst
5-6 dl vatten
2 dl vegoyoghurt (ex sojayoghurt)
6 dl bovetemjöl
3 dl majsmjöl
3 dl havremjöl
1 dl pumpafrön
1 dl sirap, ex agave
2 msk olivolja
2 msk Helhetshälsa Psylliumfröskal
2 tsk salt
Extra olja att smörja formen med, samt havregryn eller pumpakärnor att toppa med.
Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen. Blanda i resten av ingredienserna - degen ska vara kladdig! Låt jäsa 30 min. Häll över i en form (1,5 liter) och jäs ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader, strössla med havregryn eller pumpakärnor och grädda i 30 min.
Låt svalna och skiva upp
Recept: Anna Bernström, Sproutsbyanna.blogg.se