Bovetebröd i stekpannan
1 dl solrosfrön
1,5 msk Helhetshälsa EKO Psylliumfröskal
1,5 dl krossat bovete
2 dl bovete
2 msk kokosolja
4 ägg
2 dl vatten
Kläck äggen i en bunke/låt Linfröäggen svälla, smält kokosolja så att den blir rinnande, häll ner även den i bunken. Tillsätt nu allt annat; psylliumfröskal, bovetekross, bovete, solrosfrön och vatten. Blanda alltsammans till en fin smet.
Nu sätter du på stekpannan på 5/9 och klickar i kokosolja för att steka dina bröd, desto mindre eller plattare de är desto snabbare blir dom klara. Låt steka ett par minuter på varje sida. Prova och skär ett av bröden på mitten för att se om det är färdiggräddat. Servera med en god röra, som här Kikärtsröra.
Recept: Josefi Dahlberg, Sockerfriheten